Pradávná letiště či kosmodromy po celém světě

Postavili mimozemšťané letiště Yundum v Gambii?

letiste Yundum v Gambii (hala a pristavaci draha)

Moderní letiště Yundum – přistávací dráha a odbavovací hala

O letišti Yundum říkají alternativní odborníci, že jde o prastaré letiště pro letadla. Nyní je to jedno z největších provozních letišť v Africe. V roce 1987 NASA dokonce toto letiště určila jako záložní místo pro přistání raketoplánů. Tento kosmický přístav je skutečnou pýchou obyvatel Gambie. Ale nikdo neví, kdo tuto dráhu původně postavil.

letiste Yundum – pristavaci dráha

Na této fotografii červené kruhy označují nezpevněné části starých kamenných desek dráhy

Místní říkají, že letištní dráha tu vždy byla. V roce 1977 byla jen vyasfaltována a označena. Výsledkem je dráha o délce 3600 metrů. A než se vyasfaltovalo, byla zde „dráha“ vyskládaná z dokonale plochých kamenných bloků. Navíc spoje starých desek jsou takové, že skrz ně tráva jen stěží prorůstala. Zpočátku výzkumníci navrhovali, že toto místo bylo postaveno Němci během druhé světové války. Je však známo, že vojenská letiště dláždili nikoli masivními kamennými deskami, ale malými plechy.

letiste Yundum – kamenne desky původní drahy

Kamenné desky původní dráhy

Aby britští vědci před několika lety zjistili, odkud přesně tato dráha pochází, odebrali několik vzorků kamene pro výzkum. Po vyšetřeních se ukázalo, že čedičová hornina, ze které byly desky vyrobeny, je stará více než 15 tisíc let! Čipy se na něm objevily asi před 10 tisíci lety. Tak dlouho před novou érou bylo toto místo využíváno jako letiště. Ale kým? Kdo mohl před mnoha tisíci lety vytvořit letadla a dráhy na Zemi?

Matthew Corrano, doktor paleontologie: „Podle jedné z verzí byla tato dráhy a jí podobné po celém světě postaveny starověkými národy pod kontrolou mimozemšťanů, kteří navštívili Zemi a pomáhali lidem přenosem stavebních technologií a inženýrských výpočtů.“ Existuje ale i jiná verze. Všechny tyto práce prováděli pozemšťané sami, bez jakýchkoli mimozemšťanů. Protože podle některých badatelů před mnoha tisíciletími naši planetu obývala vysoce rozvinutá civilizace lidí, kteří už měli všechno: letectví, elektřinu a dokonce i energii atomového jádra. V důsledku globální katastrofy civilizace zanikla. Všichni se shodují, že se to stalo asi před 14 tisíci lety. Došlo k nám jen několik artefaktů, jejichž původ nelze vysvětlit z hlediska tradiční vědy, legend, které mylně považujeme za fantazii a vynálezy starověkých autorů.“

Přistávací dráha letiště Keperveem na Čukotce

Málokdo ví, ale na území Ruska existuje podobný objekt. Přistávací dráha letiště Keperveem na Čukotce se také nemusela stavět od nuly. Byl jednoduše upraven pro letiště, ale existoval v tundře dávno předtím, než se tam objevil moderní člověk.

letiste Keperveem na Cukotce

Dráha regionálního letiště Keperveem Bilibinsky okresu autonomního okruhu Čukotka

A zpočátku byly dvě dráhy, přesně paralelní k sobě. Jedna z nich je nyní zcela zarostlá a druhá slouží pro starty a přistání letadel a vrtulníků.

Megalitická plošina Baalbek

Mnoho archeologů a výzkumníků tvrdí, že gigantická megalitická plošina Baalbek byla původně určena pro start a přistání mimozemských kosmických lodí. Základem stavby jsou megality opracované lidmi, kteří zde žili před 12 000 lety. Římané pak v roce 64 našeho letopočtu mohli z kamenů vybudovat na této plošině svůj chrámový komplex.

Podstavec Jupiterova chrámu sestává z doslova obřích kamenných bloků, kdy jejich hmotnost se pohybuje okolo 500 tun. Jsou zde však i kvádry o více jak dvojnásobné hmotnosti a s délkou přesahující 20 metrů. V základech chrámu se nachází nejméně 3 megalitické kameny.

Starodávný kosmodrom v údolí Nazca

Existuje legenda Inků, která hovoří o zlaté lodi, která letěla ze vzdálených hvězd. Velela jim žena jménem Oryana. Byla předurčena stát se matkou pozemské rasy. Porodila 70 pozemských dětí a pak se vrátila ke hvězdám. Je zajímavé, že tato legenda hovoří o schopnostech ,,synů Slunce”, Inků, ,,létat nad zemí na zlatých lodích“. Zajímavostí je, že v údolí Nazca, kde žili Inkové, najdete přistávací dráhy podobné moderním letištím.

Pradávný mimozemský kosmodrom v údolí Nazca

To jsou ty zvláštnosti, které do našeho současného vnímání nezapadají, a proto se o nich mluví. Ale je jich spousta, které vidíme každý den, a ani nás nenapadne, jak jsou neobvyklé. Ale to úžasné je blízko. Hádanky máme přímo před nosem, ale jen je nevnímáme.

~~~

Z různých zdrojů volně zpracoval mojmír mišun
www.slovanskakosile.cz

 

Share Button
Příspěvek byl publikován v rubrice Zajímavé články (menu) se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.