Odkazy ke studiu starověkých Véd

Tato stránka a přehled slouží k lepší orientaci studijních podkladů k rozšiřujícímu studiu, které navazuje na naše semináře „Co jsou to starověké Védy, Slovanství a Slavjanství“ – jak na úvodní, tak navazující semináře.

Knihy Slovansko-árijských Véd

Pro kompletní studium Slovansko-árijských Véd není k dispozici jednotný a ucelený zdroj. Nicméně jako základ je doporučeno se seznámit s tím, co samotné Slovansko-árijské Védy obsahují. První čtyři knihy od autora Alexandra J. Chiněviče přeložil do slovenštiny Vladimír Laubert:

• Potvrdenie Knihy Svetla – Slovanské ponímanie Sveta
• Kniha Svetla
• Kniha Múdrosti Perúna, Sága o Inglingoch
• Slavianstvo, 4. kniha Slovansko árijských véd

Obecně řečeno jsou SLOVANSKO-ÁRIJSKÉ VÉDY souborem moudrostí našich Slavných Předků RASY Veliké.
eShop: www.slovanskakultura.cz (nyní vyprodáno)

Knihy Georgije Alexejeviče Sidorova

Dalším hodnotným zdrojem jsou knihy od Georgije Alexejeviče Sidorova, a to zejména sada osmi knih pod souhrnným názvem „Chronologicko-ezoterická analýza rozvoje současné civilizace“.
Zatím byly do češtiny přeložen první dva díly a všechny díla jsou volně ke stažení v ruštině z ruských webů:

• G. Sidorov: Chronologicko-ezoterická analýza rozvoje současné civilizace Díl 1. Úvod do tématu
• G. Sidorov: Chronologicko-ezoterická analýza rozvoje současné civilizace Díl 2. Prameny vědění

Autor chce především naučit čtenáře samostatnému myšlení a pochopení toho, že chronologické procesy na planetě Zemi jsou zcela zištně řízeny. A to nejen prostřednictvím náboženství, ideologií a ekonomických pák, avšak i skrytou tzv. Třetí sílou.
Autor seznamuje čtenáře s dědictvím dávných, starých, dávno zmizelých civilizací (zejména Velké Oriany – Hyperborey a agresivní kolonie Atlantidy). a vliv starých civilizací na tu současnou.

Články na tomto webu www.slovanskakosile.cz

Mnoho informačně zajímavých článků je na tomto webu, a to jak se zaměřením na Slovanství, tak i na starobylé Védy:

S Vedagorem bylo odvysíláno celkem 14 pořadů na Svobodném vysílači CS a taktéž je od něj převzato větší množství jeho článků z jeho VK profilu viz www.slovanskakosile.cz/vedagor. Samotné videa s pořady jsou na kanálu Odysee.
• Lze si stáhnout ZIP soubor s vybranými védickými články z tohoto webu viz Slovansko-árijské védy (PDF) – podklady pro studium nebo Studijní materiály Védismu a Koncepce společenské bezpečnosti (KSB).
• Další možnost je vyhledání védických článků přímo na této stránce „Védismus“.

Web Slovanskalipa.cz

Přirozená svoboda člověka spočívá v tom, že je svobodný od jakékoliv
nadřazené moci na Zemi a není podřízený vůli
nebo zákonodárné moci člověka, ale vládne mu pouze zákon přírody.

Myšlenkový proud Slovanská Lípa vznikl někdy koncem loňského léta (jejich roku 2021). Postupně jsme dospěli k tomu, že Slovanství, jenž má většina z nás v genech a Rodové paměti, je ta dobrá cesta. Tak dokážeme žít v ladu s přírodou a vytvářet skutečně lepší život pro nás a naše Rody.

Cílem je šířit to, co nám zde zanechali Naši Předkové. Ať už je to Znání o jejich životě, Slovansko-Árijské Védy, obrazové písmo či to, jak vnímali svět kolem sebe, ve Vesmíru nebo na Midgard-Zemi.

Nutno říci, že nejsme žádný politický subjekt a nikdy nebudeme. Politické strany a hnutí jako takové odmítáme.

Slovanskalipa.cz nebo na https://t.me/slovanskalipa

SLOVANSKÝ SPOLOK SLAVICA

Hlavným poslaním Slovanského spolku Slavica je propagácia slovanskej vzájomnosti a bohatého kultúrneho a duchovného dedičstva Slovanov. Spolu s našimi členmi, dobrovoľníkmi a partnermi realizujeme rôzne projekty a podujatia, kde sa snažíme popularizovať tému slovanstva a Slovanov ako svojbytného kultúrno-dejinného typu, ich dôležité a nezastupiteľné miesto v dejinách sveta a ich vklad do kultúrneho a duchovného dedičstva svetovej civilizácie.

Slavica spája všetkých ľudí dobrej vôle, ktorí majú v úcte naše tradície, zvyky a obyčaje. Hľadáme priesečníky a spoločné ciele medzi jednotlivými občinami, spolkami, spoločenstvami a národmi. Vo svojej činnosti nadväzujeme na našich generačných predchodcov a to najmä na ideové podnety a ciele barokového slavizmu, generácie Všeslávie, štúrovskej generácie, generácie slovanofilov 19. a 20. storočia.

Více na www.slavica.sk

Starověrecký web ОУК МИР Любомiръ Тай-Мыр

Web obsahuje Starou Vírú Rasy Velké, kterou vyznávají Starověrci a dostali ji od Nebeského Rodu. Stránky jsou v ruštině a lze z úvodní stránky webu rozkliknout sekci ve slovenštině viz https://oykmip.notion.site/a6d7575224d54e06945dfc363bb6b145. Pokud by zobrazení webu blokoval váš prohlížeč, zkuste jiný.

Stránky do slovenštiny překládá Stanislav Vargic a i na jeho VK kontaktu je mnoho zajímavých článků viz https://vk.com/id513251163.

Zajímavá inspirativní videa

Video z oslavy letního dne Boha Kupalu 6.7.2019, Střílky viz www.youtube.com/watch?v=LBvuo2rDaCo
Putin odhaluje historii Ruska (Velké Tartárie) – video viz www.slovanskakosile.cz/2018/07/18/putin-odhaluje-historii-ruska-velke-tartarie-video
„Slovanské hry a chorovody“ (Slovanský festival 2019) viz www.facebook.com/watch/?v=469401203887093 nebo  www.facebook.com/SlovanskyFestivalValassko
Egypt – Tolik věcí bylo skryto elitou před lidstvem viz https://odysee.com/@poznani:8/egypt-tolik-veci-bylo-skryto-elitou-pred-lidstvem:6
Brahmastra: část 1 – Shiva (indický film inspirovaný prastarými Védami) viz https://odysee.com/@poznani:8/BRAHM%C4%80STRA—THE-VISION-(HINDI)-CZ-titl:6

~~~

Share Button
Příspěvek byl publikován v rubrice Zajímavé články (menu) se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.