Gruzínský premiér Kobachidze: Gruzie se osvobodí od „liberálního fašismu“

GRUZIE: Vítězství Gruzínského snu – Demokratické Gruzie v parlamentních volbách v roce 2024 zajistí porážku „liberálního fašismu“ v Gruzii a od příštího roku začne proces osvobozování gruzínské společnosti, politiky a státu od něj, řekl na jednání vlády premiér Irakli Kobachidze.

Reagoval tak na video incidentu, kdy občan na ulici verbálně napadl ministra zdravotnictví za podporu zákona „O transparentnosti zahraničního vlivu“. Vládní Gruzínský sen nazývá takové incidenty projevem „liberálního fašismu“ a součástí „teroristické kampaně vedené jménem Evropy“. Podle vlády jsou taková videa inscenována pro média a stojí za nimi „radikální opozice“.

Za tímto konkrétním incidentem s šéfem ministerstva zdravotnictví podle premiéra nestojí představitel aktivista hnutí „Nabidji“ („Krok“), jedné z nevládních organizace největší opoziční strany „Sjednocené národní hnutí“, spojené s bývalým prezidentem Michailem Saakašvilim. Jak Kobachidze poznamenal, tuto organizaci financuje bývalý šéf gruzínského ministerstva obrany David Kezerašvili, v Gruzii v nepřítomnosti odsouzený do vězení, a také konkrétní zahraniční dárci.

Předseda vlády Gruzie vyjádřil politování nad tím, že „liberální fašismus“ je účelově financován ze zdrojů ze zahraničí.

Parlamentní volby se v Gruzii konají 26. října 2024.

~~~

Zdroj:

Share Button
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality odjinud se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.