RUSKU PRÁVĚ DOŠLA TRPĚLIVOST – I NEJADERNÝ ÚTOK SE BUDE POVAŽOVAT ZA JADERNÝ A BUDE ZNAMENAT JADERNOU ODPOVĚĎ! Putin oznámil změny v ruské jaderné doktríně a nové podmínky pro použití jaderných zbraní

RUSKO: Caelo tonantem credidimus Jovem Regnare… Uvěřili jsme, že Jupiter vládne obloze, když jsme uslyšeli jeho hřmění.

Prezident Vladimir Putin řídil zasedání Stálé konference Rady bezpečnosti Ruské federace věnované jadernému odstrašování (poprvé v historii veřejně).

Zejména cituji – „v aktualizované verzi <jaderné doktríny> se navrhuje považovat agresi proti Rusku ze strany jakéhokoli nejaderného státu, avšak za účasti nebo podpory jaderného státu, jako jejich společný útok na Ruskou federaci … Vyhrazujeme si právo použít jaderné zbraně v případě agrese proti Rusku a Bělorusku jako členskému státu Unie.”

Nyní Moskva odpoví nejen v reakci na použití jaderných zbraní proti Rusku, ale také v reakci na použití jakýchkoli zbraní dlouhého doletu proti ruskému území. Takové „zbraně dlouhého doletu“ mohou používat jak nejaderné, tak jaderné státy. Upřesnění: mohou je použít, ale pak dostanou jadernou odpověď.

Tento bod ruší strategii NATO využívat Ukrajinu jako předváděcí zemi k útoku na Rusko a také znemožňuje opakovat ukrajinský scénář v jiných zemích.

„Nejaderný“ útok na Rusko s podporou „jaderné“ země bude považován za společný „jaderný“ útok.

▪️ V podstatě jde o mnohem silnější signál než provádění jaderných testů nebo jiné možnosti demonstrování síly. Příklady nemusíme hledat daleko: Ukrajina napadla ruské území s přímou podporou tří „jaderných“ zemí – USA, Británie a Francie.

Zjednodušeně řečeno: každý, kdo se pokusí použít proti Rusku třetí stranu, která nemá jaderné zbraně, ponese plnou odpovědnost spolu s pachatelem. A neodsedí si to v zámoří.

Putin jmenoval nové podmínky pro použití jaderných zbraní. Celý článek…

~~~

Celý článek: https://cz24.news/rusku-prave-dosla-trpelivost-i-nejaderny-utok-se-bude-povazovat-za-jaderny-a-bude-znamenat-jadernou-odpoved-putin-oznamil-zmeny-v-ruske-jaderne-doktrine-a-nove-podminky-pro-pouziti-jadernych-zbrani

Share Button
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality odjinud se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.